BSMV Nedir, Hesaplama, Geri Alınabilir Mi

BSMV Nedir

BSMV Nedir? Herhangi bir bankadan ürün kullanan tüketiciler genel olarak Bsmv’nin ne olduğunu ve neden alındığını merak etmektedirler. Bizler de sizler için Bsmv’nin ne demek olduğunu ve Bsmv kanunu konusunda incelemelerde bulunup, yazımızı hazırladık.

Bankalardan kredi alırken veya mevduat hesabınız mevcutsa Bsmv ücreti ile sıklıkla karşılaşıyorsunuz demektir. Peki söz konusu Bsmv nedir ve ne işe yarar? Her banka aynı oranı mı uygular? İşte aklınıza gelebilecek tüm soruların cevapları bu yazımızda. Bsmv’nin açılımı Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi’dir. Bsmv Merkez Bankası’nın talimatları doğrultusunda kredi alan veya mevduat hesabı olan tüketicilerden karşılanmaktadır. İhtiyaç kredisi, taşıt kredisi, tüketici kredileri ve mevduat hesabında Bsmv ücreti talep edilmektedir.

BSMV Geri Alınabilir Mi
BSMV Geri Alınabilir Mi

BSMV Nedir, BSMV Geri Alınabilir Mi?

Bsmv ücreti, Merkez Bankası yani devlet tarafından vergi olarak istendiği için kredilerde masraf ücretleri geri ödenebiliyorken, söz konusu vergi türünde geri ödeme mümkün değildir. Bsmv ücreti bütün bankalarda kredi ve kredi ürünleri kullanan tüketicilerden tahsil edilir. Peki Bsmv her banka için farklılık gösterir mi ve ne şekilde hesaplanır? Bsmv’nin hesaplanması krediler söz konusu olduğunda %5, mevduat hesabı söz konusu olduğunda ise alınan vergiyi, komisyon ve ücret gelirlerinin %5 oranında kesinti yapılmaktadır. Diğer farklı tüketici kredilerinde de bu oran mevcuttur.

BSMV Geri Alınabilir Mi? BSMV Nerelerde Alınır, İşte o 4 Yer!

Bsmv ücreti Merkez Bankası’nın talimatları doğrultusunda Banka Sigorta Muamele Vergisi adı altında alınmaktadır. Yani bu vergi devlet aracılığıyla alındığı için, kredi masraflarında yapılan geri ödemeler, bu vergide söz konusu değildir.

  • Taşıt Kredisi: %5 oranında istenir.
  • İhtiyaç Kredileri: %5 oranında istenir.
  • Mevduat Hesabı: %5 oranında istenir.
  • Konut Kredisi: Konut kredileri için alınan Bsmv ücreti kaldırılmıştır.

Bsmv’nin açıklaması, Gider Vergileri Kanunu’nda yapılmıştır. Aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği’nin internet adresinde bulunan Bsmv kanunu neticesinde bütün net açıklamalara bu intenrnet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

BSMV Nedir
BSMV Nedir, geri alınabilir mi, nasıl hesaplanır

Bsmv Nerelerde Alınır? BSMV Geri Alma İşleminin Yapılabileceği 10 Yer!

Bsmv aynı zamanda aşağıda belirttiğimiz bankacılık faaliyetlerinde de alınmaktadır. Bütün finans kuruluşları tarafından ihtiyaç kredileri ve taşıt kredilerinin yanında, aynı zamanda Bsmv’nin ücreti aşağıda belirtilen işlemlerden de talep edilmektedir.

  • Kredi ödemesinde ve faiz ücretlerinde
  • Kredi kartı faizleri
  • Vadeli mevduat hesabı
  • Kredi kartı yıllık aidatları
  • Hesap işletim ücreti
  • Çek ve senet işlemleri
  • Kiralık kasa
  • Kredi notu sorgulama
  • hisse senedi komisyonları
  • Döviz alma ya da bozdurma
BSMV Geri Alınabilir Mi
BSMV Geri Alınabilir Mi, Geri alırken hesaplama nasıl yapılır

BSMV Nasıl Hesaplanır, BSMV Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bütün bunların yanında konut kredilerinden istenen Bsmv ücreti kaldırılmış ve burada konut satışlarının artırılması amaçlanmıştır. Bu hususta bütün bankalarda istenen konut kredilerinde %5 oranında istenen Bsmv kaldırılmıştır. Bsmv nedir sorusunu soran tüketiciler için bu yazımızı derledik. Sizler de yukarıda belirttiğimiz bilgilerden faydalanarak Bsmv ücret hesaplamalarınızı 2020 senesinde yapabilir ve kredi alırken çıkacak masraflarınızı bu hususta hesaplayabilirsiniz. Aynı zamanda Bsmv bankalar aracılığıyla alınmamakta; devlet tarafından alınmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 1 Anlık Puan: 5]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Banka Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!