Diş taşı temizleme fiyat aralığı özel diş hastanelerinde ve özel diş kliniklerinde farklılık gösteriyor. Özellikle de 2024 yılının başlarından itibaren tüm özel diş hastanelerinde ve diş kliniklerinde diş taşı temizleme ücretleri artış yönünde revize edilmiştir. Diş plaklarını temizletmek isteyen herkes ise güncellenen fiyat detaylarını merak ediyor. Hemen içeriğimizin devamında diş taşı temizleme 2024 güncel fiyatlarını görebilirsiniz.
Diş Taşı Temizleme Fiyatları Ne Kadardır?
İçerik Rehberi
Diş taşı temizleme fiyat detayları her hastanede farklılık gösteriyor. Hem devlet hem de özel hastanelerde yapılan bu uygulama sadece özel diş klinik ve hastanelerinde ücrete tabidir. Güncel 2024 yılı diş taşı temizleme fiyatları ise özel diş kliniği ve özel diş hastaneleri için şu şekilde yansıyor;
- Diş Taşı Temizleme Tek Çene 2024 Fiyatı: 550 TL- 750 TL aralığındadır.
- Diş Taşı Temizleme Çift Çene 2024 Fiyatı: 800 TL-900 TL aralığındadır.
Özelde diş taşı temizleme fiyatı genel olarak yukarıda belirttiğimiz gibidir. Ancak her hastane ve diş doktoru tarafından sunulan fiyatlar farklılık gösterdiğini ifade etmek gerekiyor. Net fiyatları öğrenmek üzere tercih edeceğiniz özel diş hastanesini ya da diş kliniğini aramanız yeterli olacaktır.
Devlet Hastanesi Diş Taşı Temizliği Fiyatı
Diş bakımı için olmazsa olmazlar arasında diş taşı temizleme işlemleri yer alıyor. Çünkü diş taşları ağız ve diş sağlığına büyük oranda zarar verir. Özel diş hastanelerinde ve özel diş kliniklerinde yapılan diş taşı temizleme işlemleri devlet hastanelerinde de uygulanıyor.
Diş tartarı temizliği devlet hastanesinde yer alan uzman diş hekimleri tarafından yapılır. Ayrıca devlet hastanelerinde yapılan uygulamalar için ücret ödemesi yapılmaz. Sosyal güvenceniz varsa diş taşı temizliği işlemleriniz doğrudan karşılanır.
Diş Taşı Neden Oluşur?
Ağız içerisinde çok sayıda bakteri türü yaşar. Bu bakteriler hem zararlı hem de yararlı olabilir. Genelde tüketilen besinlerden sonra ağız ve diş bakımının düzenli yapılmaması sonucunda dişlerde bakteri plağı ve ağız kokusu oluşur. Diş aralarında oluşan bu bakteri plaklarına diş taşı adı verilir.
Oluşan bu plakların uzman diş hekim tarafından temizlenmesi gerekiyor. Diş etinin de zarar görmesiyle diş eti hastalığının oluşmasına neden olan bu plakların- diş taşlarının temizlenmesi için özel ya da devlet hastanelerinde uygulama yaptırabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Devlet Hastanelerinde Diş Taşı Temizliği Yapılıyor Mu?
Devlet hastanelerinde diş taşı temizliği uygulaması yapılmaktadır. Diş bölümünün yer aldığı her devlet hastanesinde diş plağı temizleme uygulamasını ücretsiz bir şekilde yaptırabilirsiniz.
Diş Taşlarını Temizletmek Zararlı Mı?
Diş taşı temizletmek kesinlikle zararlı değildir. Aksine dişlerin sağlığını korumak, ağız kokusunu gidermek için yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra diş taşı temizliğinden sonra dişlerin beyazlık seviyesi de artış gösterir.
Diş Taşı Temizliği Kaç Yaşında Yapılır?
Diş taşı temizleme işlemleri özel hastanelerde sadece 18 yaş ve üzeri hastalara uygulanır. Ancak devlet hastanelerinde ise 15-16 yaş ve üzerindeki her birey için uygulanabiliyor.
Devlet Hastanesi Diş Taşı Temizliği Hangi Bölüm?
Devlet hastanelerinde diş taşı temizliği yaptırmak istiyorsanız hastanelerin periodontoloji ana bilim dalına başvurmanız gerekiyor.
Diş Taşı Temizliği Yapılmazsa Ne Olur?
Diş taşlarının normal şartlarda 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. Bu temizlik işleminin yapılmaması halinde diş taşlarına bağlı olarak diş çürüklerinde artış, kötü ağız kokusu durumu, diş eti hastalıkları ve iltihaplanması, diş kaybı gibi olumsuz durumlar gözlenir.
Diş Taşı Temizliği Sonrası Diş Aralarını Açar Mı?
Dişlerinin alt kenarlarında biriken diş taşları baskı uygular. Bu baskı neticesinde diş etlerinde zamanla gerilme ve çekilme durumu gözlenir. Bu nedenle de diş taşları temizlendikten sonra diş aralarında açıklıklar meydana gelebilir. İşlemden sonra bu açıklıklardan hava girince belirli bir süre sızı yaşanabilir.
Diş Taşı Temizliği Acı Verir Mi?
Diş taşı temizliği sırasında aşırı acı hissedilmez. Diş plaklarının yoğunluğuna bağlı olarak işlem sırasında çok hafif ağrı hissetmeniz olağandır. İşlem sonrasında ise diş aralarında açıklık meydana gelmişse bu açıklığın hava ile teması sırasında hafif ağrı hissedebilirsiniz.
No Comment! Be the first one.