İş Sağlığı ve Güvenliği Maaşları

iş sağlığı ve güvenliği maaşları ne kadar

İş sağlığı ve güvenliği maaşları ne kadar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ne iş yapar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı iş bulabilir mi? İş sağlığı ve güvenliği mesleği ile ilgili bütün bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Nedir? Kimlere Denir

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları bütün sektörler iş yerleri için güvenlik önlemlerinin alınmasından sorumlu olan kişilerdir. Özel sektörde ve kamuda iş bulabilen bu kişiler çalıştıkları kurumda ortaya çıkabilecek yaralanmalara ve hastalıklara karşı gerekli prosedürleri uygular.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışan kişiler aynı zamanda eğitim ve seminerlere de katılabiliyor. Staj öncesinde öğrencilere ve mesleki yaşama ilk girişte çalışanlara karşı eğitimler düzenleyerek en az tehlikeli işlemlerden en çok risk içeren işlemlere kadar her konuda bilgilendirme yapıyorlar.

iş sağlığı ve güvenliği maaşları ve görevleri
iş sağlığı ve güvenliği maaşları ve görevleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Ne İş Yapar?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İşçilerin yaralanmasına neden olabilecek çalışmaları askıya almak
  • İşyerlerinde çalışmalar yaparak kazaya neden olabilecek faktörleri önceden tespit etmek ve önlem almak
  • İşyerinde çalışan personellere yaralanma riskine sahip olan faaliyetler hakkında bilgi vermek
  • Toz, gaz ve toksik maddelerden analiz için örnek toplamak
  • Hijyen eğitim programları toplamak
  • Çalışan sağlığını, konforu ve işyeri güvenliğini sağlayacak önlemler almak
  • Acil durumlar için eylem planlamaları yapmak
  • Yangın gibi acil durumları önlemeye yönelik stratejiler oluşturmak

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Hangi Bölüm?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur sorusu en çok yöneltilen sorulardan biri.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için 2 yıllık ön lisans bölümlerinden olan iş sağlığı ve güvenliği bölümünden mezun olunmalıdır. Ya da 4 yıllık mühendislik bölümlerinden birinden mezun olunmalıdır. Kişi iş güvenliği yetki belgesini aldıktan sonra iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak işe başlayabilir. Mezun olan kişiler bağlı oldukları kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği kendi arasında üç sınıfa ayrılır. C sınıfı iş güvenliği uzmanları eğitim alarak b sınıfı iş güvenliği uzmanları olur. B sınıfı da aynı şekilde A sınıfına yükselebilir. Bu sınıflar tehlike oranlarına göre farklı iş güvenliği uzmanlarının çalışabilmesine imkân tanır.

İlginizi çekebilir: özel güvenlik maaşları ne kadar?

iş sağlığı ve güvenliği maaşları ne kadar
iş sağlığı ve güvenliği maaşları ne kadar

İş Sağlığı ve Güvenliği Önü Açık Mı?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları iş bulma konusunda çok fazla zorluk yaşamazlar. Hem eğitim tarafında hem de şirketlerde güvenlik uzmanı olarak çalışabildikleri için iş olanakları oldukça iyidir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Maaşları [year] Yılında Ne Kadar?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı maaş miktarı çalışılan kuruma göre değişiklik gösteriyor. İşe yeni başlayan iş güvenliği uzmanı asgari ücretin biraz üstünde maaş alır. Tecrübeli ve deneyimli iş güvenliği uzmanının maaşı ise 9 bin ila 12 bin TL arasındadır.

İş sağlığı ve güvenliği maaşları hakkında vereceğimiz bilgiler bu kadardı. Eğer diğer pozisyonların aylık kazançlarını merak ediyorsanız paylaşılan diğer içerikleri okuyabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=_pLqjKGyva0

Sıkça Sorulan Sorular

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 2 Anlık Puan: 3]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Sosyal Yardımlaşma Telefon Numarası Nedir Alo 144

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!