KYK Memur Maaşları

KYK memur maaşları ne kadar

KYK memur maaşları ne kadar, KYK memur nöbet ücreti ne kadar, KYK memuru nasıl olunur, KYK memurları ne iş yapar? KYK yönetim memurları ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevabı bu yazımızda.

KYK Memuru Nedir? Kime Denir

KYK memurluğunun ne olduğu konusunda bilgi vermeden önce gelin KYK kavramının ne olduğu hakkında bilgi sahibi olalım.

KYK ya da bilinen diğer adıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bir kurumdur. Bu kurumlar sayesinde üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin barınma başta olmak üzere bütün temel ihtiyaçları karşılanır. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans yapan öğrenciler bu kurumlarda konaklar. Yani bir nevi devlet yurtlarıdır diyebiliriz.

KYK memurları ise bu KYK yurtlarında görev alan kamu personelleridir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından istihdam edilen bu kişiler yurt yönetim memurluğuna atanır ve bu yurtlarda görev alırlar.

KYK yurt memuru yurtların bulunduğu site tarzındaki alanlarda kendilerine özel olarak ayrılan idare binalarında görev alırlar. Çalışma sistemleri normal memurlardan biraz daha farklıdır. Gece hizmeti gibi özel hizmetleri vardır. Özel ve gece hizmetlerinin yer alması nedeniyle aylık mesai saatleri zaman zaman farklılık gösterir.

KYK memurları devlette kadrolu olarak bulunan personellerdir. Yani KYK yönetim personeli tayin hakkı, yıllık izin hakkı, kıdem tazminatı hakkı vb. bütün haklara sahiptir.

KYK memur maaşları ve çalışma alanları nelerdir
KYK memur maaşları ve çalışma alanları nelerdir

KYK Memuru Ne İş Yapar?

KYK yurt yönetim memuru görevleri ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir;

  • Öğrencilerin devamlılık ve devamsızlık durumunu takip eder, saatinde yurda giriş yapmayan öğrencilerin takibini yapar
  • Yurtta barınan öğrencilerin evci izinlerinin takibini yapar
  • Yurt içerisindeki kuralların uygulanmasını ve disiplin ortamının oluşmasını sağlar
  • Yurtta barınan öğrencilerin dilek, şikâyet ve önerileri ile ilgilenir
  • Yurtta kalan üniversite öğrencilerinin çeşitli aktiviteleri yerine getirebilmesi için imkân sağlar
  • Öğrencilere ait kullanım alanlarının denetimini sağlar
  • GSB tarafından verilen diğer görevleri yerine getirir

KYK Memuru Olmak İçin Hangi Bölüm?

KYK memuru olmak için belirli bir bölümden mezun olma gibi bir şart yoktur. KPSS P3 puan türünde yeterli başarıyı yakalayan herkes KYK memuru olmak için aday olabilir.

KYK memuru olmak isteyen kişiler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK memuru alım ilanı paylaştığında başvuru yapabilirler. KYK memuru olmak isteyen kişilerin KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden yeterli puanı (60 ve üstü) almaları gerekir.

Alım yapılacak ise bu ilanlar çok önceden GSB tarafından paylaşılıyor.

İlginizi çekebilir: düz memur ve en düşük memur maaşları ne kadar?

KYK memur maaşları ne kadar
KYK memur maaşları ne kadar

KYK Memur Maaşları [year] Yılında Ne Kadar?

Buraya kadar anlattıklarımız KYK memurlarının görevleri ve sorumlulukları ile ilgiliydi. Peki KYK yurt yönetim memuru maaşı ne kadar?

Ocak 2023 tarihinde yapılan zamlarla birlikte ortalama KYK memur maaşları 9 bin TL olarak belirlendi. [year] yılı maaşları bu seviyelerde olacak. Bununla birlikte nöbete kaldıkları zaman da fazla mesailer için ek ödemeler alınabilecek. Düzenli olarak nöbet tutan KYK memurları aylık ortalama 700 TL fazladan ödeme alabilecek.

KYK memur maaşları konulu yazımızın sonuna geldik. Kamuda çalışan diğer kişilerin aylık kazançlarını merak ediyorsanız paylaştığımız diğer içeriklere göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İlginizi çekebilir: KYK müşteri temsilcisine direk bağlanma

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 2 Anlık Puan: 4]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Odyometri Maaşları

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!