Hurma fidesi nereden alınır ve fiyatları nedir gibi sorular sıklıkla merak ediliyor. Yine hurma fidesinin ekim aralığı, dikim detayları ve benzeri ayrıntılar da sıklıkla araştırılıyor. HepKredi olarak satışını yaptığımız hurma fidelerine dair aklınıza takılan tüm bu soruların yanıtlarına içeriğimizde yer verdik. İçeriğimizin devamında hurma fidelerine ilişkin aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
Hurma Fidesi Fiyatları 2024
İçerik Rehberi
Hurma fidesi fiyatları sıkça merak ediliyor. Özellikle de 2024 güncel fiyat detayları araştırılıyor. Arap yarımadasında yetişen en güzel meyvelerden biri olarak dikkat çeken hurma yetiştiriciliği ülkemizde de bazı bölgelerde yapılıyor.
Bu noktada farklı hurma çeşitleri olduğu için fide çeşitleri de farklıdır. Yine güncel hurma fidesi fiyatları da çeşitlerine göre değişiyor. HepKredi olarak tüm hurma türlerine ait fide alternatiflerini satışa sunuyoruz. Kaliteli ve verimli hurma fidesi fiyatlarımız 2024 yılında şu şekildedir;
- 2 yıllık cennet hurma fidesi fiyatı: 55 TL
- Aşılı açık kök hurma fideleri fiyatı: 55 TL
- Aşılı çikolata hurma fideleri: 45 TL
- Medine hurma fidesi fiyatları: 45 TL
Hep Kredi olarak sunduğumuz güncel hurma fidesi fiyatları bu şekildedir. Ancak fiyatlarımız toptan veya perakende alım türlerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Cazip fiyatlı hurma fidelerine dair merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almak ve sipariş oluşturmak üzere yorum ya da mail alanından bize ulaşabilirsiniz.
Hurma Fidesi Ne Zaman Ekilir?
Hurma fidesi ekim süreçleri ve ekim zamanı da sıklıkla merak ediliyor. Arap yarımadasında sıklıkla yetiştirilen hurma fideleri aynı zamanda ülkemizde de sıklıkla yetiştiriliyor. Ülkemizde ekilecek olan hurma fidelerini genelde Kasım başından Nisan ayı sonlarına kadar ekebilirsiniz. Ekim sırasında doğru koşulları sağlarsanız en hızlı şekilde verim almaya başlayabilirsiniz. Ekim tarihleri hurma çeşidine göre ufak farklılıklar gösterebilir. Ancak Kâbe hurma fidesi, çikolatalı hurma fidesi, Trabzon hurması gibi çeşitleri genel olarak Kasım başından itibaren ekilebilir.
Hurma Fidesi Nasıl Ekilir?
Hurma ekiminde dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Kasım aylarının başından nisan ayının sonlarına kadar ekim yapabilirsiniz. Hurma fidelerini ekerken en çok dikkat etmeniz gereken şey fide kökünün toprağın ne kadar derinine ekileceğidir. Köklerin genel olarak en az 5 cm ile 15 cm kadar toprağın altına ekilmesi gerekiyor. Fidan dikimi sonrasında ilk can suyu verilir. Ardından ise toprağın ve mevsimin durumuna bağlı olarak sulama yapılır. Sulama sırasında ölçüyü kaçırmamaya özen göstermeniz tavsiye edilir.
Tüm fide çeşitleri için en verimli ürünlerle hizmetinizdeyiz.
Sık Sorulan Sorular
Hurma Fidesi Nasıl Sulanır?
Hurma fidelerini ektikten sonra belirli aralıklarla sulamaya özen göstermeniz gerekiyor. Sulama sırasında kullanacağınız suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekiyor. Genelde oda sıcaklığında bekletilen suyu tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Sulamayı toprağın kuruluğuna göre yapabilirsiniz.
Hurma Fidesi Nasıl Dikilir?
Hurma fidesi Kasım aylarının başından Nisan ayı sonlarına kadar ekilebilir. Ekim sırasında fidenin köklerinin yaklaşık olarak 5-15 cm kadar toprağın altında kalmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Hem saksı hem de tarlalarda yapacağınız fide ekiminde sadece bu detayı dikkate alarak ardından ise can suyu vermeniz yeterli olacaktır.
Hurma Fidesi Nasıl Yetiştirilir?
Hurma fidesi ekiminden yaklaşık 15 gün kadar sonra ilk yapraklar çıkmaya başlar. Bu süre zarfından sonra toprağının nemlilik durumuna göre sulama yapılır. Sulamanın yanı sıra bitkiyi aşırı rüzgârdan uzak tutarak yetiştirmeye de özen göstermeniz gerekiyor. Bitki 1 yaşını doldurana kadar aşırı sıcağa da maruz bırakmamanız gerekiyor.
Hurma Fidesi Ne Zaman Dikilir?
Hurma fideleri ülkemizde hobi amaçlı olarak sıkça dikiliyor. 1 yaşına kadar aşırı sıcaktan ve rüzgârdan korunması gereken hurma fideleri genel olarak ülkemizde Kasım aylarının başından Nisan aylarının sonlarına kadar ekilebilir.
Hurma Ağacı Fidesi Nasıl Olur?
Hurma ağacı gövde kısmı geniş ve kabuklu bir ağaç türüdür. Aşırı büyüme kaydetmez. İlk yıl meyve vermese de 2. Yıldan sonra ilk meyvelerini vermeye başlar. Ancak ağacın tam erginleşerek tam meyve vermeye başlaması ise 5. Yıldan sonra olur.
Hurma Ağacı Fidesi Kaç Yılda Meyve Verir?
Hurma ağacı fidesi ekildikten sonra yaklaşık 1 yıl kadar rüzgar ve aşırı sıcaktan korunmalıdır. 2. Yıla girdiği zaman ağaç ilk meyvelerini vermeye başlar. Ancak bu sırada 5. Yıla kadar tam bir meyve verimi göremeyebilirsiniz. Doğru koşullarda büyümesine yardımcı olmanız halinde ise 4. Yıl sonrasından tam verim almaya başlayabilirsiniz.
Hurma Fidesi Nereden Alınır?
Hurma fidesini direk fide yetiştiriciliği yapan yerlerden satın alabilirsiniz. Nitekim her fide yetiştiricisi verimli ve kaliteli fideler sunmayabilir. Güvenilir ve sağlıklı hurma fidesi satın almak için Hep Kredi ile iletişime geçebilirsiniz. Online olarak siparişinizi oluşturabilir, fidelerin adresinize kadar teslim edilmesinin avantajını yaşayabilirsiniz.
Hurma Ağacı Suyu Sever Mi?
Hurma ağacı bakımı oldukça zorludur. Ancak doğru bakım ve sulama neticesinde en verimli ürün veren ağalar arasında yer alıyor. Bu noktada hurma ağacının en sevdiği iki şey su ve güneştir. Fide dikiminden sonraki ilk yıl aşırı sıcaktan ve rüzgârdan korumanız gerekiyor. Ancak sonraki yıllarda bolca su ve güneşe maruz bırakılması hızlı ve kaliteli meyve vermesini sağlar.
Hurma Ağacı Çekirdekten Yetişir Mi?
Hurma ağaçlarını doğrudan çekirdeğinden yetiştirebilirsiniz. Ancak çekirdekten yetiştirmek yerine daha çok kendi bünyesinde yer alan filizlerinden ya da hazır hurma ağacı fidesi alarak yetiştirmek daha kolay ve hızlıdır. Özellikle de yavru filizlerinden yetiştirmek çekirdeğe nazaran daha hızlı verim almanızı sağlar.
Hurma Ağacı Erkek ve Dişisi Nasıl Anlaşılır?
Hurma ağaçlarında dişi veya erkek olduklarını anlamak için yapılarını analiz edebilirsiniz. Erkek hurma ağaçları biraz daha iri yapılı ve kabayken dişi ağaçlar ise daha narin bir yapıdadır. Yapısal farklılarını analiz ederek kolayca dişi ya da erkek hurma ağlarını ayırt edebilirsiniz.
No Comment! Be the first one.