Çoğu insanın hayali lüks bir yata ya da tekneye sahip olmaktır. Bu yazımızın konusu da bununla ilgili olarak 2. el tekne fiyatlarıdır. Bu yazımızda 2. El tekne satın almak isteyenler için bu teknelerin türlerinden ve fiyatlarından bahsedeceğiz. Genellikle hangi malzemeden yapılan teknelerin tercih edilmesi ve hangi şartlarda muhafaza edilmesi gerektiği bilgisini de vererek makalemizi sonlandıracağız. Şimdiden keyifli okumalar diliyoruz.
[dropcap]2. El [/dropcap]Tekne Satın Almak İstiyorum
Ülkemizde emekli olayım da bir sahil kasabasına yerleşeyim ya da emekli olunca kendime bir tekne alıp balığa çıkayım diyen insan sayısı bir hayli fazla. Çoğu insana bu hayal gibi görünse de gerçekleştirmek için araştırma yapan insanlar da bulunuyor. Özellikle sıfırına parası yetmediği için 2. el balıkçı tekne fiyatlarını araştıran kişilerin sayısının bir hayli fazla olduğunu biliyoruz.
Tekne satın alanların bunu taşımak için bir de römork almaları gerektiğini hatırlatmakta da fayda var. Eğer deniz kıyısına sezonluk gidenlerdenseniz teknenizi arabanızın arkasında oraya götürmeniz ve kullanmadığınız zamanlarda tekrardan muhafaza altına almanız gerekiyor. 2. el tekne römorku fiyatlarına göz atacak olursak fiyatların 10.000 TL’den başlayarak kalitesine göre 50.000 TL’ye kadar çıktığı görülüyor.
2.El Fiber Tekne Fiyatları ve Özellikleri
Son yıllarda ülkemizde fiber tekneler de oldukça popülerdir. Özellikle amatör balıkçıların vazgeçilmezi olan bu tekneler hafif ve oldukça dayanıklı olmasıyla biliniyor. Bakımı ve temizliği ahşap teknelere göre daha kolay olan fiber teknelerin denizde biraz daha sarsıntı yapmasına rağmen son yıllarda oldukça sık tercih edildiğini söyleyebiliriz. 2. el fiber tekne fiyatlarına göz atacak olursak fiyatların 30.000 TL’den başlayarak 1.000.000 TL’ye kadar çıktığını söyleyebiliriz.
Fiber Tekne Özellikleri
[tie_list type=”starlist”]
- Ahşaba göre çok daha hafif bir malzemeden üretiliyorlar.
- Bakımı ve maliyetleri ahşap teknelere göre daha ucuz.
- Seri üretimle imal edildiklerinden kaliteleri de gayet iyi.
- İçerisindeki malzemelerin kalitesi gayet iyidir.
- Kullanım ömürleri 30 ile 50 yıl arasında değişiyor.
[/tie_list]
Polyester tekneler aslında teknik olarak fiberglas teknelerde kullanılan bir türdür. En çok polyester reçineler tercih edildiğinden bu adla anılıyorlar. Genellikle balıkçılar tarafından tercih ediliyor. Bu yüzden fiyatları da ortalama 50.000 TL civarında seyrediyor. Polyester kullanımının yoğun olması ve kolay bakım yapılabilmesi balıkçıların bu teknelere olan taleplerini de arttırmış durumda. Şimdi gelin birlikte polyester teknelerin özelliklerine göz atalım;
Polyester Tekne Özellikleri
[tie_list type=”starlist”]
- Fiberglass teknelerin gövde kaplamaları genellikle polyester oluyor.
- Uygun fiyatlı balıkçı teknelerinin akrilik polyester olduğunu biliyoruz.
- Gövdede uygulanan polyester reçinesi ne kadar kaliteliyse fiyat da o kadar artıyor.
- Ancak polyesterin kaliteli olması tekne ömrünü uzatıp bakım maliyetini düşürüyor.
- Hafif malzeme, tamir kolay ve işçilik ücretlerinin ucuz olduğunu biliyoruz.
- Hafif dokusu sayesinde diğerlerine göre daha az yakar ve daha hızlı giderler.
- Temiz ve 2. el uygun fiyatlı bulabilmek ahşap teknelere göre daha kolay.
[/tie_list]
Fiberflass teknelerde polyester, vinilester ve epoksi olmak üzere 3 farklı reçine kullanıldığını biliyoruz. Genellikle uygun fiyatlı olmasından dolayı ise en çok polyester olanlar tercih ediliyor. Bu yüzden 2. el polyester tekne fiyatlarından bahsedecek olursak uygun fiyata ufak bir tekneyi ortalama 30.000 TL gibi bir rakama satın alabilmeniz mümkün oluyor.
Gördüğünüz üzere 2.el tekne fiyatları, kullanılan malzemeden teknenin boyutuna göre farklılık gösteriyor. Hal böyle olunca tekne alma niyetine girenler de kapsamlı araştırmalar yapıyor. Sizin de böyle bir merakınız varsa ve ikinci el tekne fiyatlarını merak ediyorsanız merakınızı bir nebze de olsa giderdiğimizi düşünüyoruz. Son olarak aldığınız teknenizin bakımını ihmal etmemeyi unutmamanızı dileyerek yazımızı sonlandırıyoruz.
No Comment! Be the first one.